Banda LED RGB 5050 - câte tipuri există?
LEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Pentru info vezi : si

Banda LED RGB 5050 - câte tipuri de bandă există?

Posted by Nicolae 29/11/2016 1 Comment(s) Glosar termeni LED,

banda led rgb 5050 smd 12v rgbw si banda led digitala

 

 

BANDA LED RGB 5050 - câte tipuri există?

 

Salutare și bine v-am găstit din nou pe blog-ul Ledia.ro

Cu siguranță ați văzut cantitatea mare de modele de bandă cu LED RGB și poate este un pic complicat șă alegeți pentru că nu aveți toate datele la indemână.

Sper ca după acest post să aveți mai multe informații și să alegeți soluția perfectă pentru proiectul dv.

Avem și noi pe site așa : banda LED RGB , banda LED RGBW și bandaLED RGB digitală / neopixel.

Explic pe rând ce face fiecare și închei postarea cu un video de pe canalul nostru de Youtube ( la care vă puteți abăna dacă vă plac filmulețele cu produse led) 

Toate modelele de bandă LED RGB de pe site-ul nostru folosesc chip LED 5050 SMD, doar acest model de chip îl vindem și-l recomandăm. 

Feriți-vă de banda LED RGB cu chip 3528 , nu este de calitate și nu oferă rezultatele dorite sub nici o formă.

Mai simplu spus banda led rgb chip 5050 eset capabil să facă toate culorile intr-o pastilă și in cazul benzilor cu LED cu 60 de led/m dacă dorim să avem rosu , toate cele 60 pot fi roșii, verzi sau albastre.

La modelul de banda led RGB cu chip 3528 , un LED este roșu, unul verde unul albastru și din cele 60 doar 20 dintr-un metru pot face culoare albastră simultan , restul rămân stinse!

Chipul LED 5050 SMD este un chip robust, larg utilizat la banda cu LED și are un consum de energie vs eficiență foarte bun. Fiecare chip are de medie un consum de 0.24W și un flux luminos de 14-16 lumeni. Nu este unul dintre cele mai puternice tipuri de LED SMD dar este singurul capabil să fie folosit pentru RGB din cauza dimensiunilor sale de 0,5 x 0,5 cm.

Dar haideti sa vorbim pe rânde despre cele 3 tipuri de banda LED RGB:

 

Banda LED RGB 5050 SMD - primul model apărut și foarte larg folosit pentru decoruri de interioare, locuințe, spații comerciale- peste tot practic putem să folosim acest tip de bandă.

Modelul cel mai folosit este alimentat la 12V și are 60 de led-uri per metru și poate avea sau nu protecție de silicon pentru uzul în exterior. Acest model de bandă se poate secționa în grupuri de 3 chipuri și după se poate lipi prin cositorire.

Ca și cablaj avem 4 fire , unul care duce alimentarea + și 3 fire care duc semnalul , unul pentru roșu, unul pentru  verde și unul pentru albastru.

Din mix-ul celor trei culori de bază putem obține zeci de culori și chiar lumină albă. Acest tip de bandă poate fi controlată foarte simplu cu unul dintre zecile de modele de controllere RGB: RF - radifrecvență, IR - infrarosu, Wifi sau DMX.

 

banda led rgb 5050 smd 12v ip20 ce este banda led

 

 

Banda LED RGBW 5050 SMD - un model de banda led apărut în 2015 și tot mai popular, îmi dau seama mai ales după numărul mare de comenzi pe care îl avem pentru acest model. 

Diferența dintre banda led rgbw si cea rgb despre care am scris mai sus constă în faptul că pe același șir de bandă avem și led multicolor /RGB dar avem și led monocolor sau mai simplu spus un led este rgb și unul este monocolor.

Se poate alege între temperatura de culoare alb cald sau alb rece.

Noi avem în acest moment 2 modele dintre cale unul este foarte nou pe site , modelul RGBW ULTRA model 4 in 1 unde avem în același  chip si rgb și alb rece sau cald.

Banda LED RGBW pe care noi o comercializăm se alimentează la 12V și are 60 de led-uri per metru și poate avea sau nu protecție de silicon pentru uzul în exterior.

Acest model de bandă se poate secționa în grupuri de 6 chipuri și după se poate lipi prin cositorire. 

Ca și cablaj avem 5 fire , unul care duce alimentarea + și 3 fire care duc semnalul pentru chip-ul RGB iar unul este negativul pentru chip-ul monocolor.

Avem modele de controllere RGBW: RF - radifrecvență, IR - infrarosu, Wifi sau DMX dedicate RGBW .

 

banda led rgbw banda led 5050 smd 12v ledia.ro sibiu

 

 

Banda LED RGB DIGITALĂ 5050 SMD - se mai numește banda led magic led, dream led , adresabilă. cu IC..Are foarte multe denumiri și există mai ales foarte multe modele.

Dar ce este banda led rgb digitală ? cu ajutorul unui chip IC montat langă chipul led SMD RGB ( în cazul modelului ws2811 si 6803lpd) sau chiar în chip-ul LED ( la modelul ws2812) putem controla un singur chip de pe întreaga rolă de bandă. Comparând cu banda led rgb acoilo putem aprinde toate led-urie simultan , aici putem comanda  prin controller specific să lumineze doar chip-ul numarul 50 în verde și chip-ul numărul 100 în mov.

Se poate folosii la panouri led inteligente, firme luminoase cu LED , panouri interactive și este controlabilă cu Arduino, Teensy , Raspberry sau controller de tipul T1000S pe care și noi îl comercializăm.

Numărul de led-uri per metru variază de la 30 led/m pânp la 144 în cazul modelului ws2812b cu 144 led/m 

Adafruit sunt cei care au făcut acest tip de bandă led cunoscută și care relizează adevărate opere de artă cu banda led digitală.

banda led digitala ws2812 ws2811 neo pixel banda led adresabilă

 

Sper că va plăcut această postare și am reușit să explic frumos despre banda led rgb .

Nu uitați să ne ajutați cu un share :)

 

 

 

1 Comment(s)

Cristi:
30/11/2016, 03:31:08 PM
Reply

Banda LED Neo Pixel sau digitală cum ii spuneți aici este perferata mea de vreo cateva luni. Usor de lucrat cu ea dar mai ales foarte multe posibilități de personalizare. Aaaa ..și mersii ledia.ro pentru ultima comanda!

Nicolae:
30/11/2016, 04:07:12 PM

Bună Cristi , ne bucură feedback-ul pozitiv pe care l-ai scris. Te mai așteptăm pe site în viitor!

Leave a Comment