Cum sa cumperi online in siguranta!
LEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Pentru info vezi : si

Cum sa cumperi in siguranta online in Romania!

Posted by Nicolae 22/04/2016 1 Comment(s) Stiri LED,

Evita aglomeratia din magazine si cumpara online , dar cumpara in siguranta!

 

Postarea de azi nu are legatura cu produsele cu led pe care noi le comercializam , dar are legatura cu faptul ca suntem comercianti online si despre asta este vorba in post.
Din pacate tara nostra este codasa la comertul online in Europa cu toate ca avem cea mai buna viteza de internet si peste 50 le suta din locuinte sunt conectate la internet.
Sunt multe motivele pentru care romanii nu cumpara pe internet dar cel mai mare este legat de neincrederea pe care  cele mai multe magazine online o ofera. 
Aceasta postare are la baza studiul realizat de Silkmart si Gpec care au analizat factorii care stau la baza si motivele pentru care romanii cumprara online.
Una dintre concluzile acestui studiu demosntreaza ca nu se mai pune problema integrala asupra celui mai mic pret ci asupra calitatii produsului si al serviciului pe care cumparatorii online il primesc.
Un roman care cumpara de obicei pe internet o face de 8 ori pe an si din cele 8 ori nu tot timpul cumperi pe unul din site-urile mari gen emag.ro sau altex.ro . Sunt multe produse pe nisa , asa cum suntem si noi ledia.ro care nu se gasesc decat in magazine specializate.
Din cele 8 cumparaturi medii cu siguranta 1 sau 2 se termina prost sau cu nemultumiri (  aceleasi studiu) 
Ce trebuie facut pentru a evita situatii neplacute? Pas cu pas care ar fii aceste etapele de parcurs ?
Verificam site-ul( 1-2 minute maxim)
  • in primul rand informatia despre vanzator de pe site nu trebuie sa lipseasca , ce forma juridica are ,fie un SRL sau un PFA trebuie sa fie legal si se poate verifica aceasta informatie , daca exista cu adevarat.
  • un numar de telefon valid si la care daca sunati cineva  va raspunde amabil si cu chef de vorba, fie ca o sa cumparati sau doar ca doriti informatii , pentru noi orice telefon este binevenit !
  • metode de livrare clare , daca selectez post romana posta sa fie si daca selectez un curier anume ala sa fie si cu posibilitate deschidere colet , toate firmele mari de coletarie din Romania ofera acest serviciu, costa 1-2 lei in plus fata de tariful standrd dar merita, si noi trimitem cu verificare colet.
  • detalii si conditii clare despre drepturile si obligatiile cumparatorului si ale vanzatorului.
  • daca un produs nu este bine documentat, este posibil ca magazinul sa nu stie ce vinde
  • cautati produse cu prezentare video , intr-o prezentare de 1-2 minute cu siguranta va da-ti seama daca s epotriveste cu necesiatile dvstra.
  • verificati costul de transport. Un cost mare de transport , gen 20-25 de ron per colet indica e multe ori ca magazinul primeste bani cash pentru marfa, lucru ilegal pentru o firma
  • platiti cu cardul acolo unde este posibil , sunteti mai siguri decat cu banii cash 
Dupa noua lege cumparatorul are 30 de zile sa returneze produsul exact cum la primit si in alte 14 de zile sa primeasca banii pe produs. Daca ai platiti cash sau cu cardul , primesti la fel banii inapoi , nu produse sau cupoane valorice, cum s-ar spune ban pe ban , altfel este ilegal !
In infografia de mai jos vedeti toate datele despre acest studiu , eu am sintetizat chiar numai partea cu incerederea si calitatea care mi se pare esentiala.
 
 
infocrafie comerul online in romania 2015
 
De fapt nu suntem printre cei mai ieftini de pe piata si nici nu ne dorim asta , am vazut la concurenta ( mai tragem cu ochiul) becuri led la doar 5 ron , acum sincer la ca sa te astepti de acolo, credeti ca in caz de garantie este posibil sa onorezi garantia ? Isi permit sa trimita gratuit un bec stricat inapoi? Noi da , de fapt suntem singurul site cu produse de iluminat care nu reparam produsele defecte , e schimbam cu unele noi - tot timpul - cum reusim acest lucru ? Destul de simplu , produsele sunt de calitate ,rata de retur / defect este de sub 2% si din adausul practicat cu toate cele 100 andute ne permitem sa schimbam cu produse noi orice produs defect, de ate ori este nevoie , in plus platim si transportul catre client.
Tot ce am spus mai sus sunt garantii pe care fiecare magazin online trebuie sa le aiba , nu doar cele mari. Alegeti intelept, cumparati online pentru ca este simplu de tot si mai ales credem ca este bine sa fim cinstiti , vrem paine toate zilele nu doar azi sau maine , la LEDIA.RO nu suntem mari dar ne straduim dublu!
 
Va rog sa distribuiti aceasta postare!
 
Material preluat de pe :
Silkmart.ro
Gpec.ro

1 Comment(s)

Mihai:
15/09/2014, 12:08:31 PM
Reply

Nu stiu daca sunt total de acord cu tine, dar un lucru este sigur ca si de client depinde sa mai scoata teparii din scena eccomerce, trebuie doar sa nu cumperi de le ai si gata!

Nicolae @Admin:
03/11/2014, 08:28:47 PM

Va dau perfecta dreptate!

Leave a Comment