Cum sa alegi becuri cu LED si nu altceva ?
LEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Pentru info vezi : si

Cum să alegi becul cu LED potrivit?

Posted by Nicolae 01/06/2016 4 Comment(s) Stiri LED,

De ce sa alegi becuri cu LED si nu becuri economice ? Intr-o infografie despe avantajele ilumiunatului cu LED incerc sa va arat avantajele.

 

In aceasta era a evolutiei, in care telefoanele inteligente ne controleaza viata, iar masinile care se conduc singure asteapta sa fie produse in serie, nici becul incandescent nu mai este ce a fost. Generatia noua de becuri cu LED inlocuieste cu succes chiar si cele mai puternice becuri economice.

Printre avantajele folosirii acestei tehnologii se numara durata mare de viata, consumul mic de energie iar materialele din care sunt fabricate sunt reciclabile 95%.
Probabil ca multi dintre voi ati fost pusi, la fel ca mine, in situatia de a schimba un bec in casa si v-ati intrebat de ce sa plati un pret mult mai mare pentru un bec cu LED cand puteti ramane la vechiul bec incandescent sau CFL.

Raspunsul la aceasta intrebare il descoperiti voi dupa ce va expun toate argumentele in favoarea becurilor cu LED.
Un bec cu led costa mai mult la achizitionare, dar costurile sunt usor de amortizat datorita faptului ca acestea au un consum mult mai mic de energie ceea ce inseamna automat o factura la curent mai mica (daca folosim in toata casa de exemplu becuri; cu unul nu se face primavara).

Mai putem amortiza costul  de achizitie ale unui bec cu LED in timp deoarece are avantajul duratei de viata mare. 

In cazul acestui tip de bec, durata medie de viata este de 30-50.000 de ore, de 6 ori mai mare decat un bec CFL si de 4 ori mai mare decat un bec incandescent.

Principalul  motiv pentru care ar trebui sa trecem la becurile LED este faptul ca are cel mai redus consum de energie dintre toate sursele de iluminat cunoscute in prezent.

In infografia de mai jos puteti vedea o comparatie simpla intre becurile cu LED, cele incandescente si cele CFL din punct de vedere al consumului de energie si al costurilor. Astfel, pe parcursul unui an, un bec cu LED consuma 62kw/an, un bec CFL consuma 123kw/an iar un bec incandescent consuma 526kw/an. O diferenta destul de mare, nu? Cat ne costa iluminatul pe parcurul unui an? Costul unui singur bec cu LED se ridica la 34 ron, cel al unui bec CFL la 67 ron/an iar cel al unui bec incandescent la 290 ron ( calcul facut la un uz de 3 ore pe zi si pentru un bec de 15w /1300 lumeni)

de ce sa cumperi becuri cu led pentru iluminat economic

Un alt avantaj este temepratura de culoare pe care o putem alege. Ce este temperatura de culoare?

Este spectrul pe care il vedem atunci cand privim sursa de lumina si se masoara in kelvini (K). Temperaturile mai ridicate (peste 6000 K) produc culori reci, din gama verde-albastru, iar temperaturile mai scazute (2700-3000 K) produc culori calde, gama galben-rosu.

Culorile reci creeaza o atmosfera energizanta iar cele calde o atmosfera relaxanta. Modelele noi de becuri cu LED sunt deja duale, din smartphone sau o telecomanda, putem selecta intre culoarea rece sau calda a luminii.

Un alt avantaj al becurilor LED este faptul ca nu contin mercur, sunt usor de reciclat si sunt rezistente la socuri si vibratii. Aceste calitati le fac capabile sa functioneze corespunzator si in conditii extreme de temperatura, variind intre -20°C si +40°C.

Pretul becurilor cu LED a scazut foarte mult in ultimul an si au ajuns sa coste in jur de 15-25 de ron per bucata , aici vorbim deja de becuri LED de calitate medie care promit ceea ce fac ( nu de cele din obor) si care sunt garantate 2 ani. Un astfeld ebec cu rezultate foarte bune avem si noi pe site, un bec led 15W pe care il puteti avea pentru doar 15 ron, in check-out puneti la zona de comentariu cuvantul blog si noi automat va oferim acest bec la doar 15 ron ( pretul normal este de 25 ron)

Va multumim pentru interesul dvstra si daca v-a placut aceasta postare nu uitati sa o distribuiti!

 

4 Comment(s)

Mihai:
15/09/2014, 12:08:31 PM
Reply

Infografia este chiar interesantă. Spor la treaba si tineti-o tot asa!

Nicolae @ledia.ro:
24/10/2014, 10:06:05 PM

Mulțumim pentru feedback , ne motivează să facem lucrurile bine mai departe! Și te rog să dai share la postare!

Antonio:
14/03/2015, 03:35:00 PM

Very good blog

Alex:
15/09/2014, 12:08:54 PM
Reply

Eu cred ca becurile cu LED sunt chiar de viitor insă este foarte important sa gasesti sa fie dde calitate, la voi cum sta treaba ?

Nicolae @ledia.ro:
24/10/2014, 10:05:47 PM

Mulțumim pentru feedback si comentariu. Becuri cu LED avem momentan putine pe stoc ( ma refer la modele) dar urmează să aducem tot mai multe dar nu înainte să le testăm și să vedem ca sunt de calitate!

Constantin:
15/09/2014, 12:10:22 PM
Reply

Trebuie în primul rand sa schimbi multe in casa , dar ledurile cred ca sunt esentiale. Am peste 30 de becuri in casa , plus alte surse de gen spoturi si proiectoare cu LED in curte si fara indoiala se simte la factura lunara, mai ales iarna cand ziua este scurta. Nu am calculat exact asa cum aveti voi aici dar cred ca nu sunteti foarte departe de cifre.

Nicolae @ledia.ro:
15/09/2014, 12:10:58 PM

Mă bucur sa aud ca platiti mai putin la factura de lumina :)

Florin Ignat:
24/10/2014, 09:43:29 PM

Felicitari pentru postare. Sunt putine de genul in romana!

Nicolae @ledia.ro:
24/10/2014, 09:58:33 PM

Mulțumim pentru feedback , ne motivează să facem lucrurile bine mai departe!

Anonim:
05/11/2014, 09:08:50 AM
Reply

Sursele pentru infografie ?

Leave a Comment